DIGITAAL KANTOOR

Het digitale kantoor

Thuiswerken is tegenwoordig niet meer weg te denken. Sinds maart 2020 is geen kantoor meer hetzelfde. Samen maar toch alleen moeten jij en je kantoorgenoten thuis werken. Collega’s vergeten elkaars verjaardagen en samenwerken aan projecten of documenten gaat gewoon een stuk moeizamer, tenzij men ervoor kiest om een digitaal kantoor in te richten.

Microsoft als bouwplatform

Door de enorme shift naar thuiswerken zien we dat het gebruik van Microsoft Teams exponentieel is toegenomen. Bij de aanschaf van Microsoft Teams zit ook altijd SharePoint inbegrepen.

SharePoint kan drie belangrijke toevoegingen voor uw kantoor betekenen: 

  1. een digitaal kantoor creëren
  2. een document management systeem opzetten
  3. en workflows automatiseren (d.m.v. Power Automate)

Een SharePoint is voor iedere organisatie bruikbaar, van kleine teams tot grote corporates. 

Binnen het digitale kantoor kunnen er nieuws en evenementen gedeeld worden, linkjes naar andere applicaties geplaatst worden, belangrijke documenten worden weergegeven en nog veel meer.

 

Door het document management systeem van Microsoft binnen SharePoint kan men samen real-time in documenten werken in alle Office apps die je gewend bent, versiebeheer uitvoeren, toegang tot documenten instellen en meer.

 

 

En last but not least, kunnen er workflows geautomatiseerd worden. Denk aan pushmeldingen ontvangen na acties, een goedkeuringsprocedure starten bij aanmaak van een nieuwe taak of een niet-storen uur aanzetten.

Digitalisering als prioriteit

Door de verdrietige impact van covid-19, heeft de EU haar prioriteiten drastisch moeten omgooien. Eén van de topprioriteiten die de Europese Commissie bovenaan het lijstje heeft gezet is de ontwikkeling op het gebied van digitalisering

Wacht dus niet langer en neem contact op voor een (video)belletje met een van onze consultants.