Advies & ontwikkeling op maat:

Legal Design

Design Thinking

Tegenwoordig ervaart men snel een informatie overload in combinatie met een afnemende aandachtspanne. 

De kwaliteit van het verhaal, de geschreven tekst in woorden gaat al snel verloren wanneer de lezer de aandacht verliest door de complexiteit. Beeld in de vorm van tekeningen, kleuren en visualisaties worden beter onthouden door de lezer. Een visueel beeld, een kaart van een proces bijvoorbeeld, begrijpt het publiek sneller en is eenvoudiger te presenteren. Veel juridische dienstverlening kan met behulp van Desing Thinking sneller en makkelijker begrepen worden.

Daarentegen straalt de toevoeging ‘Legal Design’ aan je dienstenpakket natuurlijk ook een innovatieve houding uit. Advocatenkantoren die meegaan met de tijd worden geacht om dynamisch, agile en flexibel te zijn. De advocaat zal als kundig gezien worden. Een advocaat die out-of-the-box durft te denken.

Legal Design Thinking

Het ontstaan van Legal Design aan het dienstenpakket van IT Factor kwam voort uit de vraag van verschillende advocaten. Enkele advocaten uit ons netwerk gaven aan dat een rechter of cliënt de voorkeur gaf aan een slimme visualisatie van een groot stuk tekst. 

Een gewoonte van de advocaat of jurist is het schrijven van grote stukken tekst. Daarom is er een verandering nodig in de denkwijze van de advocaat of jurist waarbij Design Thinking centraal staat. 

Design thinking is een proces voor het oplossen van problemen door prioriteit te geven aan de behoeften van de eindgebruiker (in dit geval de cliënt of rechtbank). 

Geïnteresseerd in wat wij doen voor onze klanten?